| |
| |
Lütfen konuları ilgili bölümlerde açınız..!!!
 |
Yeni Konu
|
 |
|
| 1 |
Yazar |
Mesaj |
 |
mystery
Alışkın
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 11 Temmuz 2006 at 14:54:35 Değiştirilme Tarihi: 17 Temmuz 2006 at 21:20:11
Açıklarda gırtlağına kadar batmış bu ekonomide bugünü ve geleceği kim belirleyecek?
Başbakan’a göre elbette, onun bakanlarına göre hayli hayli, ya gerisi? Yani bu ülkede yaşayan milyonlarca işçiye, emekçiye, gence ve çocuk işçiye göre… Kimbilir onlara göre ekonominin nasıl olduğunu tabiî ki onlar anlatabilir. Midelerindeki boşluğu, ilaç kuyruklarını, küçük yaşta çalışmanın zorunluluğunu ve zorluğunu. Biz de onlara sorduk “ekonomi tıkırındamı”diye. Çünkü bu ülkenin başbakanı ve onun bakanları her ağzını açtığında ekonominin iyi gittiğinden bahsediyor ama gel gör ki pazarda esnaf, harcını ödemediği için okuldan atılan öğrenci, sıcakların altında yanan tarım işçileri, omzunun taşıyamadığı yükü sırtlayan hamal, okulda öğretmen, evde kadın bunu söylemiyor. Bugüne kadar gelen hükümetlerin söyledikleriyle var olanın ne kadar birbirini doğruladığını bildiğimiz şu güzelim ülkede hükümet yetkililerimizi de yormak istemeyiz değil mi? Onların bu “toplumla mücadele” etmek için çıkaracakları daha çok yasa, halkın belini bükmek için yapacakları daha çok zam var. ‘Açıklarda gırtlağına kadar batmış bu ekonomide bugünü ve geleceği kim belirleyecek?’
Bu soruyu gerçek muhatabına sorduk; genç mobilya işçisine, okul harçlığı için çalışan öğrenciye, sanayi çarşısında çalışana; Ekonomi tıkırında mı?
Bayram çakar/ sanayi çarşısı
Hükümetin enflasyon hesapları ne kadar iyi gibi görünse alım gücümüz düşüyor.
Bugün halkın esnafın çektiği ekonomik sıkıntılar, iş bulamayan babalar, kayıt parası bulamadığı için okuluna gidemeyen gençler aslında ekonominin tıkırında olmadığının bir kanıtıdır. AKP hükümeti kamu kuruluşlarını uluslararası sermayeye peşkeş çekerek ekonomik engelleri kaldıracağını iddia ediyordu ama özelleştirmeler gösterdi ki işsizlik ve talandan başka bir şey değildir özelleştirme. Ne refah geldi ne de iş sahaları açıldı. Aksine iş sahaları kapatıldı, yerli sermayeye engeller koyulup yabancı sermayeye akla gelmeyecek kolaylıklar sağlandı. Asgari ücrete yapılan 30 YTL; ama mutfaktaki tüpümüzden, giydiğimiz ayakkabıya kadar her şey kat be kat zamlandı. Asgari ücret içinc380 YTL’nin adaletsiz bir miktar olduğunu düşünüyorum. Bir günlük kazancımla ancak bir sinema bileti ya da bir kitap alabilirim; başka da bir şey alamam..
Eren vardinli
Saat sekizde iş başı yapıyorum. Dinlenme ve yemek arası vaktimiz bir saat. Günde toplam on iki saat çalışıyoruz. Mobilyacılar sitesinde toplam altı yüz işyeri ve yaklaşık olarak üç bine yakın işçi var. İşçilerin büyük bir bölümünü genç işçiler oluşturuyor. Çalışanların birçoğunun sigortası yok. Ben iş kazası geçirdim sigortam olmadığı için; beni polikliniğe götürüp orada tedavi ettiler. Aldığımız ücretlerle hayatımızı sürdürmek çok zor oluyor; ileriye dönük hiçbir güvencemiz yok. Bizler burada maaşlarımızı çok geç veya eksik alıyoruz. Geçim sıkıntısı çekiyoruz.
Hayatımız gerçek anlamda çok monoton. Hafta boyunca çalışıp yoruluyoruz; eve gittiğimiz zaman sadece bir televizyon izleyip uyuyoruz; sabah oluyor işe geliyoruz. İş hayatı dışında yaptığımız tek şey çarşıya çıkıp arkadaşlarla gezmek oluyor. Bütün bu sorunları çözebilmek için öncelikle bir araya gegelerek ortak hareket etmemiz lazım.
Biz burada aldığımız malzemenin parasını bile zor kazanıyoruz. Aldığımız bütün malzemelere zam geldi. Halkın alım gücü çok düşük.
Asgari ücretle çalışan bir kişi evin kirasını mı, su-elektrik faturasını mı ödesin, çocuğunu okula mı göndersin, mutfağına gıda mı alsın, sinemaya mı, tiyatroya mı egitsin? Bence bunların hiçbirini yapamaz. Zaten yapamıyor da.
“oynadığımız kendi hayatımız”
25 Haziran Pazar günü Çağlayan’daki Oyak Bank önünde telaşlı bir işçi grubu göze çarpıyordu. Bu telaş Çağlayan’daki tekstil işçilerinin dayanışma pikniği içindi. Hareket saati geldiğinde otobüs Kemerburgaz’daki piknik alanına doğru yola çıktı.
Piknik alanına vardığımızda ortak bir sofra kurulup kahvaltı yapıldı. Sonra akşam saatlerine kadar oyunlar oynandı,halaylar çekildi, türküler söylendi. Saat 4 gibi bir çember oluşturmamız istendi. Ve çemberin ortasında Çağlayan’da tekstil atölyelerinde çalışan işçilerden oluşan tiyatro grubu oyunlarını sergilediler. Oyunda tekstil atölyelerinde yaşanan küfürden tacize sömürüden dayağa kadar bütün sorunlar işçiler tarafından canlandırıldı. Oyun bittiğinde oyunda yaşananlar ve dünyadaki gelişmeler ile ilgili sohbet edildi.
Tiyatroda oynayan işçiler ile yaptığımız sohbette Berat’ın dediği gibi ne öncesinde tiyatroya gitmişlerdi nede oynamışlardı.Çoğu ilk defa bir oyun izlemiş hatta oynamışlardı.Bu oyuna katılmaları nasıl olduğunu sorduğumuzda biri arkadaşından duyduğunu birini zorla oynattıklarını ,Elif in ise abisinin zorlaması ile oynadığını öğreniyoruz. Elif abisinin yardımcı olduğunu ,abisi olmasa Çağlayan’daki bir çok işçi kız gibi oyunda oynamasının hayal olacağını belirterek “oyunda oynamadan önce tedirgindim ama bütün cesaretimi toplayıp ve oynadım. Oyunu oynadıktan sonra kendime güvenim geldi” dedi.Mustafa da kendine olan güvenin artığını ve kendisinde olmayan bazı özellikleri fark ettiğini söyledi. Mustafa tiyatroyu gerçek hayatın bir perdesi olduğunu düşündüğü ancak oynadıktan sonra bir perde değil gerçeğin ta kendisi olduğunu fark etmiş. Oyunda sonradan görme bir patronu canlandıran Emin ise çalışma koşulları ne kadar el vermese de işten fırsat bulup bu oyunu hazırladıklarını, her ne kadar zorluklar olsa da zorluklara katlanıp ilk adımı attıklarını belirtti.Oyunda oynayan lise öğrencisi Ahmet işçilerin ne koşulda çalıştıklarını oyundan ve oyunu birlikte oynadığı işçilerden öğrenmiş.
Oyunda oynayan Berat bundan sonra kendilerinin Çağlayandaki tekstil işçilerine bu oyunu sunmak, bir ekip olarak bu oyunu devam ettirmek, piknik gibi etkinlikler ile oyunlarını sergilemenin artık kendileri için bir görev olduğunu belirterek aslında işçilerin kendilerini ifade edecek ortamları bulduğunda sahipleneceklerini bir daha herkese hatırlatmış oldu.
Kullanıcının İmzası :
Bir sırrın ucunu veren, tamamını elinde tutamaz
|
|
En Başa |
|
 |
aGrasivve
Uzman
Foruma yazım: 802
DURUMU:
yönetici
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 17 Temmuz 2006 at 21:31:11
Mystery 1.si Lütfen birdaha koları açarken kocaman yazma büyük font kullanma..
2. bu konuya diğeceğim bir şey yok ama bu makaleyi yazan hangi geri kafalı insan ise beyinin hangi kısmı ile düşünüyor bilmiorum ama o düşüncelerini yazacak bir yer bulmus demekki.. bu konuya kesinlikle ama kesinlikle katılmıorum.. bundan 50 sene öncesini senin bildiğini sanmıorum aslında bende bilmem ama ben okudum.. yani senin kötülediğin bu hükümet senin yerden yeere vurduğun bu hükümet tam 50 yıl boyunca gelecek ve gelebilecek en iyi en sağlam hükümet ekonomiden felan böle dandik herzaman memnunniyetsiz olacak insanlarla röportaj yaparak kötülemek kolay.. bende işçiyim ben neden sizin gibi düşünmüyorum acaba.. ben dincimiyim sanmıyorum.. ben tayyipçimiyim sanmıyorum.. bunu realist daha iyi bili! benim sana ve bu makaleyi yazan insana diyeceğim tek şey sizler sürünmei kötü ekonomiyi kötü hayat koşullarını benim görüşümce gercekden hakeden insanlarsınız yani sizler kötü hayat koşullarında yaşamaya mahkumsunuz her ne kadar kafalarınız deişmediği sürece bu böle gidecekdir... sizin savunduğunuz hangi sistem hangi party die sormicam ama inanın bana elli yıl tam 50 yıl boyunca kaç tane hükümet kaç tane party geldi geçdi gelin görünki ekomomimiz o dangalak o salak beyiniyle düşünemeyen hükümetler yüzünden bu hale gelmiş durumdadır.. böle konuları açmadan önce biraz ekonomimizin avrupa standartlarında bir araştırmasını yapmanı tavsiye ederim.. belki gene anlamicaksın çünkü insanlar çıkarlarına dokunan bişi varsa eğer babalarını bile tanımazlar bunu bilirim ben umarım sölediklerimden bişiler çıkarırsın...!
Kullanıcının İmzası :
|
|
En Başa |
|
 |
realist
BOSS
Foruma yazım: 7723
DURUMU:
yönetici
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 19 Temmuz 2006 at 09:18:56
kanka, senin gibilerini siyasi arenada görmek isteriz biz....
senin sölediklerine katılıyorum. Başımızdakilerin çıkar mücadeleleri yüsünden bu hale geldik, Çok HAklısın.
Hatta bu duruma bir örnek vereyim...:
İstanbulda bir ilçenin Belediyesi, geçtiğimiz seçimlerden önce ismini vermek istemediğim bir partinin yönetimindeydi. (Logosunda güvercin olan parti :P )
Seçimlerden sonra yönetim başka bir partiye geçti ve bu yönetim değişikliğinde belediyenin bir sürü foyası meydana çıktı.
Belediye başkanı toplamış akrabasını, dayısın, amcasını, amcasının oğlunu, kızını..........
Saçma sapan görev dağılımıyla hepsini maaşa bağlamış. İki kişinin yan yana zor durduğu ufak bir odanın iki başında masa ve masalar arasında evrak taşıyan bir üçüncü kişiden söz ediliyordu.
Sonra tüm çalışanların yemekleri dışarıdan getirtiliyormuş, onlarında belediye kasasına(devlete) aylık külfetini düşünün. Yeni gelen başkan, belediye içinde kendi yemekhanesini kurdurdu ve personel şimdi ordan yiyor ve giderler kontrol altına alınmış durumda!!! Buna ben BİZZAT şahit oldum....Bu yeni düzenlemeyi yapan parti=AKP...
Şimdi aGrasivve' in dediği gibi tayyipçimiyim falan takıntısına girmek istemiyorum. BEN DOĞRU OLANI ve GÖRDÜĞÜMÜ SÖYLÜYORUM. Adamların faaliyetleri ortada. Gelçi yaptıkları bir çok şeyde tepki çekiyor olabilir. Ama Davulun sesi uzaktan hoş gelir... Birileri bir şey söylerken tayyipin içinde bulunduğu durumu iyi idrak etmiş olmalı bence...
aGrasivve in de dediği gibi eski yönetimlerin ÇIKARLARI uğruna yaptıklarını temizlemek o kadar da kolay değil.
Bunu yukarıda verdiğim örnekte de görebilirsiniz...
Ben bir 5 yıl hatta 10 Yıl daha Tayyip i yönetimde görmek isterim. O olmayacaksa da onun gibi olan bir başkası da olabilir. Çünkü 5 yıl bence yetersiz...... Tam bişeyler rayına oturmuşken yönetim değişiyor. Her şey sil baştan ortalık karışıyor...........................
Kullanıcının İmzası :
İnanmak, Başarmanın Yarısıdır..!
! Siz var olan şeyleri görür ve şöyle dersiniz: Neden?
Oysa ben olmayan şeyleri hayal ederim ve derim ki:
Neden olmasın? (Bernard Shaw)
|
|
En Başa |
|
 |
sercansengel
Uzman
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 23 Temmuz 2006 at 23:55:36
:O
Kullanıcının İmzası :
|
 |
En Başa |
|
 |
mystery
Alışkın
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 08 Ağustos 2006 at 07:08:57
tatilde lduğum içiin yazını şimdi gördüm!!!ilk önce yazdıklarına dikkat et..bıraz kibar ol emretme rica et!!!!!!hakaret de etmeye hiç ama hiç hakkın yok!!!!sizin gibiler falan noluyoruuuuuuz!!!!!!bı daha bısey yazmayalım o zaman hakaretler bak yaa!!!!yazık yazık..
Kullanıcının İmzası :
Bir sırrın ucunu veren, tamamını elinde tutamaz
|
|
En Başa |
|
 |
realist
BOSS
DURUMU:
yönetici
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 08 Ağustos 2006 at 08:53:23 Değiştirilme Tarihi: 15 Ağustos 2006 at 11:27:17
mystery diyor ki : :
tatilde lduğum içiin yazını şimdi gördüm!!!ilk önce yazdıklarına dikkat et..bıraz kibar ol emretme rica et!!!!!!hakaret de etmeye hiç ama hiç hakkın yok!!!!sizin gibiler falan noluyoruuuuuuz!!!!!!bı daha bısey yazmayalım o zaman hakaretler bak yaa!!!!yazık yazık..
Gönderilme Tarihi: 08 Ağustos 2006 at 10:08:57
Kafanıza şapkadan başka bir şey takmayın.. 
İyi Eğlenceler....
Kullanıcının İmzası :
|
|
En Başa |
|
 |
sea_deniz
Kıdemli
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 13 Ağustos 2006 at 14:10:34
oooo arkadaşlar durun bir sakin olun tartışmayın yavvv....
anlayışlı davranalım birbirimize lütfen....
olmuyor böyle...
|
|
En Başa |
|
 |
aGrasivve
Uzman
Foruma yazım: 802
DURUMU:
yönetici
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 15 Ağustos 2006 at 10:55:27
mystery diyor ki : :
inan bunlar hakaret değil... asıl senin yazdıkların yani bu makalede yazanlar hakarettir !! gercekleri yansıtmayan elinizde hiçbir geçerli delil olmadan böle şeyleri sırf yazı olsun ortalık karıssın die yazanların yazılarını buraya koyman bence bana hakerettir... şimdi sizin gibiler felan dediğimde bu yazıyı sen yazmadın sanırım.eeee o zamanda alınmamaman lasım... ben bütün yorumlarımı yazıyı yazan şahsa karsı yaptım.. sadece bir iki cümle sanaydı.. emretmedim üstelik sadece düşüncelerimi söledim!!! yazık olanda bu düşünce tarzıdır !!!
Kullanıcının İmzası :
|
|
En Başa |
|
 |
realist
BOSS
DURUMU:
yönetici
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 20 Ağustos 2006 at 21:14:12
BAK önceki yazdığım cevapta şöyle bir şey yazmıştım:
Birisi hakkında bir şey söylerken, lafı söyleyen kişi, hedef aldığı kişinin içinde bulunduğu durumun şartlarını iyi idrak etmiş olmalı. Ancak öyle o kişinin yanlış mı doğru mu yaptığını söyleyebilir.
Ama malesef konuyla uzaktan yakından alakası olmayan insanlar laf olsun diye bir yorum atıyor ortaya ve böylesine tatsız tartışmalara yol açıyor.
Neyse konu kapanmıştır arkadaşlar, haddimizi bilelim. Bırakın herkes işini yapsın...
herkes birgün yaptığının hesabını verecek...
ALLAH KORKUSU OLAN ADAMDAN İNSANA ZARAR GELMEZ...
Kullanıcının İmzası :
|
|
En Başa |
|
 |
bogazici
Kıdemli
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 14 Eylül 2006 at 19:39:14
canım arkadaşlarım ilk başta şunu söyleyeyim kendimi millet meclisinde hissettim:-)herkesin görüşüne saygı duyarım ama bana hiçbir politikacıyı övmeyin arkadaşlar.bide her gördüğünüz sakallıyı dede sanmayın.açıklamak istediğim çok şey var ama siyasete girmek istemiyorum.en sevmediğim konu.sevmem çünki adam gibi bi siyasetçi göremedim bir iki kişi dışında.hiçbi partiyide sevmem.hepside yiyici.o övdüğünüz politikacıların bisürü yolsuzluklarını gördük.üstelik gazetede tvde ispatıyla.neyse bu konular derin ama türkiyede tam demokrasi yok.insan hakları yok.bir zamanların en büyük imparatorluğunu bı hale getirdilerya.siz avrupalıları sanmayın böyleydiler önceden.elleriyle yemek yerlerdi ve tuvaletleri yoktu.sokakları tuvalet olarak kullanırlardı.ama boynuz kulağı geçti işte.osmanlıdaki adaleti bi araştırın derim.allah korkusundan padişahlar ellerindeki esirlere kötü davranmamışlar.vede onları insan gibi yaşatmışlar.ama bunları bilmez avrupa.ayrıca avrupalıların çoğu türktür.kavimler göçünden sonra türkler avrupaya gittiler oraya yerleştiler.bulgarlar da türktür.sonradan kaybettiler benliklerini.neyse sözün özü bana kimse ekonomi ii filan demesin.eskiye göre iimi diilmi onuda bilmiom.avrupalılardan sürekli borç alıoruz.biraz ekonomi köşe yazarlarını okuyun.bilmediğiniz o kadar çok şey varki.
|
 |
En Başa |
|
 |
perfecturk
Kıdemli
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 15 Eylül 2006 at 07:21:09
ARKADAŞLAR BAŞTA ŞUNU HALLEDELİM BURASI BİLŞİM VE KÜLTÜR SİTESİ BURDA SAYGILI OLMALIYIZ VE BİZ KALIPLAŞMIŞ SİYASETCİLER GİBİ SAÇMA SAPAN TARTIŞMAMALIYIZ HERKESİN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİDİR HERKES FARKLIDIR VE FARKLI DÜŞÜNCELER DÜNYAMIZI ZENGİNLEŞTİRİR.
EĞER HERKES AYNI OLSAYDI İNSANLIK DEVAM EDEMEZDİ ŞÖYLE PENCERENİZDEN DIŞARIYA BAKIN HİÇ BİR İNSAN BİRBİRİNE BENZEMEZ BUNU KABUL EDİYORSAK ONLARIN GÖRÜŞLERİNİNDE FARKLI OLABİLECEĞİNİ KABUL ETMELİYİZ VE SAYGI DUYMALIYIZ.
EKONOMİDEN VE SİYASETTEN BAHSETMİŞSİNİZ AVRUPAYLA BİZİ KIYASLAMIŞSINIZ İYİDE YAPMIŞSINIZ SİZE KÜÇÜK BİR ÖRNEK VERMEK İSTİYORUM AVRUPANIN BİR KENTİNDE SAKİN BİR GÜNDÜ HERŞEY YOLUNDAYDI AMA ANİDEN İTFAYECİLER ORTALIĞI SARDI ARDINDAN BİR AMBULANS GELDİ BİZ ZANNETTİK Kİ BİR ADAM ÖLÜYOR SONRA BİDE BAKTIKKİ DUVARIN ARASINDA BİR KUŞ DONMAK ÜZERE ORDAN GEÇEN HALK BU KUŞU GÖRÜYOR VE İTFAYE YE HABER VERİOR HEMEN KUŞU ALIYOLAR ÖZEL BİR SEPETE KOYUYOLAR VE ONUN İÇİN BUNCA TELAŞ YAPIYOLAR.
BUNUN KONUMUZLA NE ALAKASI VAR DİYECEKSİNİZ ŞİMDİ BİZİM TÜRKİYEDE BİR KUŞ DONSA KİMSENİN UMRUNDA OLURMU İNSAN ÖLÜYOR SOKAKTADA KİMSE DOKUNMUYOR . ZAMANI GERİYE ALALIM VE AVRUPALILAR SOKAKLARDAN VEMEK YERKEN KAFASINA PİSLİK DÖKÜLMESİN DİYE ŞEMSİYEYLE GEZERKEN OSAMNLI İMPARATORLUĞU KUŞLAR İÇİN EVLER YAPIYORDU ONLAR İNSANLIĞI UMURSAMAZKEN BİZ KUŞLARA BİLE EV YAPIYORDUK ŞİMDİ KIYASLAYIN AVRUPAYI VE BİZİ O KADAR KENDİMİZE KÜSTÜK Kİ O KADAR KENDİMİZİ UNUTTUKKİ HERKESTE BİR BATI HAYRANLIĞI BATILI OLMA AŞKI HERKESTE BİR YOZLAŞMA MEDENİYETİ AVRUPANIN SERSERİ KIYAFETLERİNDE VE AMERİKANIN HİPPOPCU YANKE LERİNDE ARAYAN BİR GENÇLİK AMA BİLMİYORLARKİ ARADIKLARI ASİL KUDRET DAMARLARINDA MEVCUT.
HERKES KENDİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ TEK TEK FERT FERT KENDİMİZE GELMELİYİZ SİLKİNİP UYANMALIYIZ YOKSA BİR BOMBAYLA UYNANACAĞIZ KAN VE GÖZYAŞIYLA .YERİ GELDİĞİNDE TABİKİ VATANIMIZ İÇİN CANIMIZI VERİRİZ GÖĞSÜMÜZÜ SİPER EDERİZ AMA ŞİMDİ ÇALIŞMA VAKTİDİR ÇABALAMA VAKTİDİR.
EKONOMİ:
HERKES EKONOMİMİZ HAKKINDA BİŞEY SÖYLÜYOR HERKES DE HAKLI ASLINDA TÜRKİYE ÇOK ZENGİN BİR ÜLKE YANİ TOPRAĞI TAŞI ALTIN ALTININ İÇİNDE HAZİNENİM ÜSTÜNDE OTURUYORUZ AMA GÖRMÜYORUZ ALTIMIZDAKİ HAZİNEYİ BİZ UÇUŞAN YEŞİL KAĞITLARA BAKIYORUZ KARADENİZDE BİR KÖY ALTINDAKİ PETROL KAYNAĞI NEDENİYLE KAYIYOR YERİNDEN AMA YETKİLİLER ZAMANI DEĞİL DEİYE ÜSTÜNÜ BETONLA TIKIYORLAR DÜŞÜNEBİLİYORMUSUNUZ ONLAR 1000 LERCE METRE KAZIP ÇIKARIYORLAR BİZSE FIŞKIRANI KAPATIYORUZ DÜNYADAKİ PETROL REZERVLERİNİN 80 YILLIK ÖMRÜ VARKEN VE BAŞKA ENERJİ KAYNAĞI YOKKEN BOR MADENİ DÜNYANIN EKMEĞİ SUYU GİYDİĞİNİZ ELBİSEDE SABUNUNUZDA HER MADDENİN İÇİNDE O VARKEN VE ½ 70 İ BİZDEYKEN BİZ KAMYONUNU USA YA 150 DOLARA SATIP İŞLENMİŞ 1 ŞİŞESİNİ 1500 DOLARA ALIYORUZ BAŞKASININ HAMMALLIĞINI YAPIYORUZ BAŞKASININ İŞÇİLİĞİNİ YAPIYORUZ KENDİ TARLAMIZDA BAŞKASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ NE VERİRSE ONA ŞÜKÜR DİYORUZ ARKADAŞLAR BU AĞALIĞIN BİTMESİ LAZIM.
DEMOKRASİ:
AVRUPADAN GELEN BİR YAZAR ŞÖYLE YAZMIŞ TÜRKİYE HAKKINDA TÜRKİYE ÇOK ÖZGÜR BİR ÜLKE ÇÖPLERİ YERE ATABİLİRSİNİZ İSTEDİĞİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ BEN ORAYI ÇOK SEVDİM .
YANİ ADAM BİZE ÇÖPLÜK DİYOR AÇIKCA VE BİZDE BUNDAN GURUR DUYUYORUZ ARKADAŞLAR EĞER BEN SOKAKTA ÇIPLAK GEZEBİLİYORSAM SERBESTCE AÇILIYORSAM KAPANANADA SERBEST OLMASI GEREK BİZKİ BİNLERCE DİNİ SOSYAL YAPIYI İÇİÇE YAŞAMIŞ BİR MEDENİYETİZ BİZ BUNA ALIŞIĞIZ BUNA ALIŞIK OLMAYANLAR BİZİ SÜREKLİ DÜRTÜP DURUYOR VE KARDEŞİ KARDEŞE DÜŞMAN EDİYOR. DEMOKRASİYİ İSTİYORSAK ÖNCE SAYGIYI ÖĞRENMELİYİZ. BEN DEMİYORUM Kİ OSMANLIYA GERİ DÖNELİM DEMİYORUMKİ İHTİLAL YAPMAK LAZIM ELİMİZDEKİNİN KIYMETİNİ BİLELİM VE SORUMLULUKLARIMIZIN HAKKINI VERELİM.
Kullanıcının İmzası :
NO WAR !!!
FİLİSTİN VE LÜNANA YARDIMLARINIZ İÇİN (help for lübnan and filistin ) :
http://www.denizfeneri.org.tr/icerik.asp?icerik=ANASAYFA
1 HAYATTA SİZ KURTARIN.
ALWAYS BE YOURSELF !!!
''DÜNYAYA GERÇEK BİR DAHİ GELDİĞİNDE ONU ŞU ÖZELLİĞİNDEN TANIYABİLİRSİNİZ ; BÜTÜN AHMAKLAR ONA KARŞI BİRLEŞMİŞLERDİR'' J.SWAF
peterpan-17@hotmail.com
www.indigos.diyari.com
|
|
En Başa |
|
 |
perfecturk
Kıdemli
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 15 Eylül 2006 at 07:33:28
TÜRKLÜK VE ETNİK KÖKEN:
ŞİMDİ ARKADAŞLAR HEPİMİZİN AYRI BİR IRKI VAR BEN TÜRKÜM O İNGİLİZ ÖBÜRÜ ÇERKEZ VEYA KÜRT BU NEYİ DEĞİŞTİRİR İNSANLAR BİR AĞAÇ GİBİDİR HER AĞACIN DALI FARKLI YERDE AÇAR HER DALIN MEYVESİ FARKLI TATTA OLUR AMA DALLAR BİRBİRİYLE KAVGA ETMEZ ÇÜNKÜ BİLİRLERKİ KÖKLERİ TEK AYRI OLSALARDA AYNI KÖKTEN GELİYORLAR BİZDE İNSANIZ ADEMDEN GELDİK VE KÖKÜMÜZ TEK EVRİME İNANAN ARKADAŞLAR VARSA SAYGI DUYARIM AMA BEN MAYMUNDAN GELMEDİM MAYMUNDAN GELDİĞİNİ DÜŞÜNEN VARSA BIRAKIN ONLAR MAYMUNCA YAŞASINLAR YANİ ADEMDEN GELDİK HEPİMİZ BİRİZ BENİM DEDEM KÜT DİĞER DEDEM ARAP BELKİ DEDEMİN BABASI ÇERKEZDİ VE BEN TÜRKÜM IRK OLAYI BENCE BAZI DIŞ GÜÇLERİN BU BİRLİĞİ BU GÜCÜ BU KARDEŞLİĞİ ÇEKEMEYENLERİN BİR KISKANLIK SONUCU AĞACIN DALLARINI BİRBİRİNE KIRDIRMAK İÇİN YAPTIKLARI BİR OYUN AMA BEN KARDEŞİMİ VURAMAM DEYİP DAĞDAN İNEN PKK LI GENÇ GİBİ HİÇ KİMSE SOYUNU İNKAR ETMESİN HEPİMİZ BU VATANIN EVLADIYIZ.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
Kullanıcının İmzası :
NO WAR !!!
FİLİSTİN VE LÜNANA YARDIMLARINIZ İÇİN (help for lübnan and filistin ) :
http://www.denizfeneri.org.tr/icerik.asp?icerik=ANASAYFA
1 HAYATTA SİZ KURTARIN.
ALWAYS BE YOURSELF !!!
''DÜNYAYA GERÇEK BİR DAHİ GELDİĞİNDE ONU ŞU ÖZELLİĞİNDEN TANIYABİLİRSİNİZ ; BÜTÜN AHMAKLAR ONA KARŞI BİRLEŞMİŞLERDİR'' J.SWAF
peterpan-17@hotmail.com
www.indigos.diyari.com
|
|
En Başa |
|
|
|
 |
|
 |
| |
| Sayfa Üretim Süresi: 1,1875 saniye. |
| |
Copyright ©2005-2010 GenclikAtesi.COM
|
|
|
| |
|
: GençlikAteşi : Gençlerin Bilişim Portalı : ekart, e-kart, radyo, müzik, oyun, resim, komik, video, wallpaper, duvar kağıdı, forum, genç forum, link, itiraf, genç itiraf, fikra, radio, radyo, genç radyo, şiir, siir, teknoloji, bilim, bilişim, bilgisayar, internet, eğlence, mizah, animasyon, screen saver, ekran koruyucu, film, program, download, toplist, reklam, avatar, smiley, makale, anket, keys, serials, cheats, games, Kendini Genç Hissedenlerin Genç Sitesi, Mp3 iNdir Mp3 Download Mp3 Yukle Muzik Indir Mp3 Bul Mp3 Yerli Mp3 Turkce Mp3 Yabanci Mp3 Turkce Mp3 Bedava Mp3, mp3, free mp3 download, yabanci, yerli, bedava, komedi, komik, webmaster, indir, yukle, tarkan, mustafa sandal, sezen aksu, bir istanbul masali, alacakaranlik, dizi müzikleri, soundtrack, mp3arsivi.org, video klip , muzik mp3 , turkce mp3 indir , turkce mp3 download, com.tr gov.tr org.tr k12.tr net.tr tescili web tasarım, mp3 sitesi,genclik kamplari,gençlik,genclik,uni genclik,atesli genclik,anadolu genclik,genclik spor,ateşli genclik,genclik com,uni genclik com,özgür genclik,genclik ve spor,yeni genclik,genclik merkezi,neseli genclik,divriği genclik,genclik dk,genclik atesi,genclik forum,devrimci genclik,genclik vadisi,sanal genclik,genclik 23,genclik meclisi,milli genclik,genclik kolları,www genclik com,üni genclik,07 genclik,genclik net,divrigi genclik,asi genclik,ulkucu genclik,genclik ateşi,dini sohbet
ARCHIVE2008
|