| |
| |
Lütfen konuları ilgili bölümlerde açınız..!!!
 |
Ö-se-ye-me GÜLMESENE!!!!!
|
 |
|
| 1 |
Yazar |
Mesaj |
 |
mystery
Alışkın
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 11 Temmuz 2006 at 14:38:11 Değiştirilme Tarihi: 14 Temmuz 2006 at 07:57:42
“
kaybettim ben kendimi yok ettiniz geleceğimi bir şey söyleyeceğim size so...ım sınav sisteminize” diyor Grup Deli.
“evladım, bak canım benim, ben seni zorlamıyorum ki, ha istediğin bölümü seç. ama bak hayat senin önünde. şimdi bak bi tarafta o bölüme girersen yani, paran olacak, altında araban olacak......”
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, Deli grubunun “ÖSYM gö.. ye” şarkısını “dinleyip dinleyip gülüyor”muş.
Şarkıdaki ruh halini paylaşan milyonlarca kişi için, herhalde haftanın en sinir bozucu açıklamalarından biriydi. Hani, insanın elinden gelse, Ünal efendiyi kulağından tutup tahtaya çıkarmalı. Sonra da sormalı: Neye gülüyorsan bize de söyle de biz de gülelim!
“bütün sene uğraştım
kurtarmak için hayatımı
gece gündüz çalıştım
kazanabilmek için sınavı”
Neye gülüyor olabilir hakikaten Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin başkanı!
Öğrencileri seçen ve yerleştiren bir merkezin varlığına mı? Bu merkezin her yıl bir buçuk milyonun üzerinde öğrencinin üç saatlik bir sınavda ifadesini aldığına mı? Üst üste kaç kuşağın en güzel yıllarını bu sınav için heba ettiğine mi? Liseyi bitiren neredeyse her gencin aklına, geleceği için üniversiteye girmekten başka bir çare gelmemesine mi? Üniversiteye girmek isteyen bu kadar çok kişi olunca sınavla onları elemek gibi dahiyane bir çözüm bulmalarına mı? Sınavı kazanamayanların da, kazanıp üniversiteye girenlerin de, sınava girmekten daha baştan vazgeçenlerin de gazabını üzerlerinde toplamış olmalarına mı?
Yukarıdakilerin hepsine mi?
“peki şimdi ne değişti
geleceğim belirsizleşti
bir şey söyleyeceğim size
o sınav girsin gö...ze”
Herhalde duymayan kalmamıştır. Bursa’da Uludağ Üniversitesi’nde okuyan dört arkadaşın kurduğu bir grup Deli. Ekip, Cengiz Sarı, Mehmet Alhas, Bahadır Eser, Reşat Saral’dan oluşuyor. Daha önce konserlerde, yarışmalarda, üniversite şenliklerinde çaldıkları bir parça olan “Ö.S.Y.M” ile sınav sistemine duydukları öfkeyi anlatıyorlardı. Şarkıları, geçen hafta itibariyle hiç de kendi müdahaleleri olmaksızın bir internet efsanesine dönüştü. Çünkü yalnızca takma adını bildiğimiz bir genç, cep telefonuyla bu şarkıya klip çekmiş, internette yayımlamaya başlamıştı. Kısa süre içinde, 500 bine yakın kişi klibi izledi. Klip gazetelere haber oldu...
Dananın kuyruğu burada koptu. Klibi izleyen ÖSYM Başkanı, hem “izleyip izleyip güldüğünü” açıkladı, hem de şarkıyı yapan gençler hakkında soruşturma başlattı!
“böyle gelmiş böyle gitmez
sınav için hayat zindan edilmez
üç saat yüz seksen soru
allahım sen aklımı koru”
ÖSYM’nin bu çelişkili tepkisi ister istemez akla şunu getiriyor. Her şeyi bilen, her şeyden soru çıkaran Merkez, birilerinin onlara küfrettiğini bu şarkı sayesinde öğrendi. Oysa, herkesin bildiği gerçeği onlardan neden gizleyelim: Bu memlekette her gün kim bilir kaç kişi geleceğini karartanlara küfrediyor. Yalnız ÖSYM’ye değil, önlerine çıkan herkes, her dakika küfür yiyebilir. Bu kadar korkuyorlarsa, işleri zor. Bütün bu soruşturmalara yetecek mahkeme nereden bulunur?
“kaybettim ben kendimi
yok ettiniz geleceğimi
so...ım sınav sisteminize”
Haberler üzerine Deli grubundan arkadaşları aradık. Şarkılarıyla, müzikleriyle, niyetleriyle, hayattan bekledikleriyle ilgili konuşmak istedik. Soruşturma olayını henüz öğrenmişlerdi. Nerede buluşacağımızı kararlaştıracakken, konuşmak istemediklerini söylediler. “Geri adım attığımızdan değil” dedi Cengiz, “Bekleyip ne olacağını görelim.”
Onlar “Deli’nin rock müzikte çığır açmak, sırtını sponsorlara kaşıtmak, havalı cümlelerle süsledikleri şarkıları ezberletmek gibi hayalleri yok” diyor. Şarkılarında kendi öfkelerini anlatıyor ve bir anda milyonlarca gencin derdine tercüman oluyorlar. Şu basit üç kelimeyle: “ÖSYM, gö.. ye”
Suçları bu.
“-hangisine yetişeyim? önce okul ondan sonra dershane
-gecem gündüzüm karıştı abi yaa geç kalıcam ondan sonra geç kağıdı vermedi abi yaa
-hangi şıkkı seçeyim? topu topu hepsi zaten 5 tane
-dershane var.. sınav nasıldı... c mi desem?...”
ÖSYM ileri gelenlerinin her gün başka bir protesto biçimiyle karşılaşmalarına rağmen pek sinirli kişiler olduğunu da yaşayarak görüyoruz. Bütün soruları yanlış yapmak üzere yola çıkan Leman’cı Sefa Boyar da “Merkez”cileri çok kızdırmıştı. “Ciddiyetsiz” bulmuşlardı kendisini.
Bu da ilginç bir manzara. Demek bir kişi doğru yaptığını sanarak bütün soruları yanlış cevaplasa, ÖSYM’ciler kızmayacak. Belki “Elenmeyi hak ediyormuş” diye sevinecek. Henüz o “başarı”yı gösteren olmamışsa da, her yıl binlerce gencin “sıfır çektiği” sır değil. Bunlar ÖSYM’ye iyi geliyor. Ama bilerek yanlış yapıldığı zaman... Olmuyor, kızıyorlar.
“peki kazanınca ne yapmalı
hangi okula kapağı atmalı
la la la la la la la, la la la la la la la.....”
Ben yine de “İzleyip izleyip gülüyorum” lafına takıldım. Şöyle mi oluyor acaba? Genç bir adam “Gece gündüz çalıştım” diyor, ÖSYM’ci gülüyor. “Sınav için hayat zindan edilmez” diyor, ÖSYM’ci iyice kopuyor. “Allahım sen aklımı koru” diyor, ÖSYM’ci kahkahalarını tutamıyor. “Kaybettim ben kendimi” diyor, ÖSYM’ci yerlerde. “Yok ettiniz geleceğimi” diyor, ÖSYM’ci gözünün yaşını siliyor. “So..m sınav sisteminize” diyor, ÖSYM’ci klibi başa sarıyor, bir daha izlemek için.
Ve bütün bu denklemde suçlu, şarkıyı söyleyen oluyor, öyle mi?
Kullanıcının İmzası :
Bir sırrın ucunu veren, tamamını elinde tutamaz
|
|
En Başa |
|
 |
aGrasivve
Uzman
Foruma yazım: 802
DURUMU:
yönetici
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 14 Temmuz 2006 at 07:58:28
heuheuhe teşşeküler
Kullanıcının İmzası :
|
|
En Başa |
|
 |
sercansengel
Uzman
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 23 Temmuz 2006 at 23:27:48
güldürmek ve düşündürmek her ikisini de başardın bu yazıyla. teşekkürler...
Kullanıcının İmzası :
|
 |
En Başa |
|
 |
sea_deniz
Kıdemli
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 13 Ağustos 2006 at 14:43:43
yazı güzel olmuş...
en azından insanın yüzün de bir tebessüm baraktırıyor..
ellerine sağlık...
|
|
En Başa |
|
 |
musti33
Kıdemli
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 26 Ağustos 2006 at 07:46:15
ELİNE SAĞLIK
Kullanıcının İmzası :
YAŞASIN GALATASARAY
YAŞASIN BAĞIMSIZ ''ultrAslan''
|
|
En Başa |
|
 |
bogazici
Kıdemli
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 13 Eylül 2006 at 18:38:41
bursalı bir grup gencin ortaklaşa yazdıkları ösym gülmesene şarkısını dinlemek ve videosunu izlemek için www.izlesene.com kategoriler kısmındaki komik bölümünden izleyebilirsiniz
|
 |
En Başa |
|
 |
realist
BOSS
Foruma yazım: 7723
DURUMU:
yönetici
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 16 Eylül 2006 at 19:44:01
bogazici diyor ki : :
bursalı bir grup gencin ortaklaşa yazdıkları ösym gülmesene şarkısını dinlemek ve videosunu izlemek için www.izlesene.com kategoriler kısmındaki komik bölümünden izleyebilirsiniz
Gönderilme Tarihi: 13 Eylül 2006 at 21:38:41
İşte link burada: http://www.izlesene.com/video/komik_videolar/4517/osym
Kullanıcının İmzası :
İnanmak, Başarmanın Yarısıdır..!
! Siz var olan şeyleri görür ve şöyle dersiniz: Neden?
Oysa ben olmayan şeyleri hayal ederim ve derim ki:
Neden olmasın? (Bernard Shaw)
|
|
En Başa |
|
 |
sanem
Alışkın
Foruma yazım: 95
DURUMU:
reklam alanı
|
Gönderilme Tarihi: 23 Nisan 2009 at 14:33:51
beni bi duysalar söyleyeceim nasıl bir sistem olsun bu kadar insanın nasıl elenmesi gerektiğini ama el kol bağlı çalışıoruz işte
|
|
En Başa |
|
|
|
 |
|
 |
| |
| Sayfa Üretim Süresi: 1,1094 saniye. |
| |
Copyright ©2005-2010 GenclikAtesi.COM
|
|
|
| |
|
: GençlikAteşi : Gençlerin Bilişim Portalı : ekart, e-kart, radyo, müzik, oyun, resim, komik, video, wallpaper, duvar kağıdı, forum, genç forum, link, itiraf, genç itiraf, fikra, radio, radyo, genç radyo, şiir, siir, teknoloji, bilim, bilişim, bilgisayar, internet, eğlence, mizah, animasyon, screen saver, ekran koruyucu, film, program, download, toplist, reklam, avatar, smiley, makale, anket, keys, serials, cheats, games, Kendini Genç Hissedenlerin Genç Sitesi, Mp3 iNdir Mp3 Download Mp3 Yukle Muzik Indir Mp3 Bul Mp3 Yerli Mp3 Turkce Mp3 Yabanci Mp3 Turkce Mp3 Bedava Mp3, mp3, free mp3 download, yabanci, yerli, bedava, komedi, komik, webmaster, indir, yukle, tarkan, mustafa sandal, sezen aksu, bir istanbul masali, alacakaranlik, dizi müzikleri, soundtrack, mp3arsivi.org, video klip , muzik mp3 , turkce mp3 indir , turkce mp3 download, com.tr gov.tr org.tr k12.tr net.tr tescili web tasarım, mp3 sitesi,genclik kamplari,gençlik,genclik,uni genclik,atesli genclik,anadolu genclik,genclik spor,ateşli genclik,genclik com,uni genclik com,özgür genclik,genclik ve spor,yeni genclik,genclik merkezi,neseli genclik,divriği genclik,genclik dk,genclik atesi,genclik forum,devrimci genclik,genclik vadisi,sanal genclik,genclik 23,genclik meclisi,milli genclik,genclik kolları,www genclik com,üni genclik,07 genclik,genclik net,divrigi genclik,asi genclik,ulkucu genclik,genclik ateşi,dini sohbet
ARCHIVE2008
|